INDIVIDUELE / TAXIS vouchers

Regionale taxivouchers

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een systeem van taxivouchers voor mensen met beperkte mobiliteit die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en een laag inkomen hebben.

Ontdek de voorwaarden
BestuurderHandicap
Voorwaarden

Profiteer van regionale taxivouchers met universele waarde

Om in aanmerking te komen voor de gewestelijke taxivouchers met universele waarde, moet u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen en voldoen aan de volgende voorwaarden:

Taxis

Home

Woonachtig zijn in een deelnemende gemeente*.

PMR

Handicap

Gehandicapt zijn (+9 punten, d.w.z. +66%) + certificaat van onvermogen om het openbaar vervoer te gebruiken + vipo/bim-inkomen.

75+

75+ jaar

Ouder dan 75 + bewijs van onvermogen om het openbaar vervoer te gebruiken + vipo/bim-inkomen.

Deze taxivouchers hebben een universele waarde (nominale waarde van 5 euro) en zijn enkel geldig voor taxiritten binnen of vanuit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Enkel de gemeenten, het OCMW en de verbonden entiteiten die door de gemeenten zijn aangeduid, kunnen de gewestelijke taxivouchers verdelen. Zij bepalen de begunstigden en sturen hen de taxivouchers toe.

* Deelnemende gemeenten (deze lijst kan gewijzigd worden)

Anderlecht, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Brussel, Etterbeek, Evere, Vorst, Ganshoren, Jette, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Joost Ten Noode, Ukkel, Watermaal-Boestvoorde en Sint-Lambertus-Woluwe.

voor bestuurders

Terugbetaling van cheques voor chauffeurs en operators

Om als taxichauffeur met een getuigschrift van vakbekwaamheid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de gebruikte taxibonnen terugbetaald te krijgen, moet je je eerst bij ons inschrijven op btchequestaxisregion@taxis.be. Wij sturen u de documenten die u moet invullen om verder te gaan met uw inschrijving.

Zodra uw inschrijving is bevestigd, sturen wij u de bon die u nodig hebt om de taxibonnen uit te reiken. Taxicheques kunnen dan elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur van de 1e tot de 24e van elke maand bij ons worden ingeleverd tegen ontvangstbevestiging. Alleen bonnen waarvan de vervaldatum + 3 maanden niet is verstreken, worden vergoed.

Registreren per e-mail
Voor lokale overheden

Bestellen

Het beheer van deze bonnen is toevertrouwd aan Taxis Verts. Gemeenten, OCMW's of verwante entiteiten die door de gemeenten zijn aangewezen, kunnen de regionale taxibonnen rechtstreeks bij ons bestellen. Via het volgende adres: btchequestaxisregion@taxis.be.

ZE 💚 Taxis Verts

Enkele recente verhalen van onze klanten

Ik gebruik dit bedrijf heel vaak en geen problemen

Alles was heel aangenaam.

Ik had mijn elektronische sigaret verloren tijdens een run op Halloween avond. De taxichauffeur kwam het me thuis terugbezorgen. Ik kon geen andere plek bedenken om dit kleine ( grote!) gebaar te melden, maar ik bedank hem echt. Dude, je bent een baas :)

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u ermee akkoord dat cookies op uw apparaat worden opgeslagen om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketingactiviteiten. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.
Uw cookievoorkeuren beheren