14.1.2024 15:18

TaxisVerts gaat de mobiele applicatie Collecto moderniseren. Het doel is om terug te keren naar het gebruiksniveau van voor de coronacrisis.

Collecto werd in 2008 gelanceerd door het Brussels Gewest en is een voordelige taxidienst om 's nachts in alle veiligheid rond te rijden in Brussel. Terwijl het openbaar vervoer van de MIVB 's nachts niet operationeel is, kunt u een rit delen in een taxi. Het enige wat je hoeft te doen, is naar een van de 200 MIVB-haltes in het Collecto-netwerk gaan en uw rit boeken via een mobiele applicatie.

"We hebben liever twee jongeren in een taxi dan twee jongeren op een scooter."

MICHAEL LEIDENSDORF

HOOFD MARKETING BIJ TAXISVERTS

Vóór de gezondheidscrisis had Collecto een sterke aanhang, vooral onder nachtwerkers (verpleegsters, horecapersoneel enz.) en jongeren die op zoek waren naar een goedkope manier om na een avondje uit naar huis te gaan - in dit geval 6 euro per persoon, ongeacht de lengte van de rit. Ten tijde van de covidcrisis stond de gezondheidswetgeving niet toe dat meerdere mensen een voertuig deelden en werd de dienst voor drie jaar opgeschort.

Met de nieuwe app kunnen nachtwerkers die regelmatig dezelfde rit maken hun favoriete Collecto-haltes opslaan.

Delen op X

Collecto werd in mei opnieuw geactiveerd. Volgens TaxisVerts, een filiaal van D'Ieteren Auto, is er nu werk aan de winkel om de Brusselaars bewust te maken van het bestaan en de voordelen van deze dienst. Daarom heeft TaxisVerts zijn mobiele applicatie geüpdatet. "We hebben de Payconiq-optie toegevoegd, die nu de meest gebruikte betaalmethode is", zegt Michael Leidensdorf, Marketing Manager bij TaxisVerts.

Nieuwe functies

Hij voegt eraan toe datover een paar dagen een nieuwe, verbeterde versie van de app beschikbaar zal zijn. Naast een nieuw design zullen er geleidelijk nieuwe functies worden toegevoegd om de service gebruiksvriendelijker te maken. Mensen die 's nachts werken en regelmatig dezelfde rit maken zullen hun favoriete Collecto-haltes kunnen opslaan, terwijl ouders de accounts van hun tieners kunnen crediteren, die op hun beurt promocodes naar hun vrienden kunnen sturen.

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u ermee akkoord dat er cookies op uw apparaat worden opgeslagen om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.
Uw cookievoorkeuren beheren