FAQ

Wij zijn hier om u te helpen, vraag het ons

Kan ik een vaste prijs krijgen als ik dezelfde reis meerdere keren boek?

Helaas niet, aangezien de verkeersomstandigheden niet altijd dezelfde zijn, is het niet mogelijk om een vaste prijs te berekenen voor ritten binnen Brussel. Voor uw ritten naar de luchthaven of buiten Brussel hebben we wel vaste tarieven.

Is het mogelijk om een taxi te nemen met uw hond (klein / groot)?

Ja, natuurlijk, u hoeft het alleen maar aan te geven als u ons belt of door "Dier aan boord" te selecteren als u via onze app bestelt.

Wanneer komt de collecto dienst terug?

De dienst Collecto is momenteel nog niet beschikbaar. Wij raden u aan onze sociale netwerken te volgen om op de hoogte te blijven van de hervatting van deze dienst.

Hoe reserveer ik een taxi?

De eenvoudigste manier om een taxi te bestellen is via onze applicatie die beschikbaar is in de Apple Store en op de Google PlayStore. Indien u wenst kunt u ook telefonisch reserveren op 02/349.49.49 of per e-mail door uw aanvraag te sturen naar het volgende adres: dispa@taxis.be

Wat zijn de betaalmiddelen in een taxi?

U kunt betalen via de applicatie (Bancontact, Visa, MasterCard, Paypal)

Rechtstreeks aan uw chauffeur in cash, per kaart (Bancontact, Visa, MasterCard, Amex) of per taxicheque (regionale cheque, gemeentecheque, Taxis Verts cheque).

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u ermee akkoord dat cookies op uw apparaat worden opgeslagen om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketingactiviteiten. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.
Uw cookievoorkeuren beheren