Blog

Kangoo, Sprinter of Trafic, wat moet ik kiezen?

9.3.2023 8:00
Kangoo, Sprinter of Trafic, wat moet ik kiezen?

De keuze van het voertuig hangt af van een aantal factoren, waaronder de omvang van uw bedrijf, het soort producten dat u levert, de afstand die u aflegt en de frequentie van uw leveringen. De keuze van het juiste voertuig kan een aanzienlijke invloed hebben op uw winstgevendheid en operationele efficiëntie. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een voertuig voor leveringen.

Grootte en laadvermogen

De grootte van het voertuig is een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een bestelwagen. Als u grote of omvangrijke producten moet vervoeren, kan een bestelwagen of vrachtwagen de beste optie zijn. Als u kleinere, lichtere producten levert, is een bestelwagen of personenwagen wellicht geschikter.

Ook het laadvermogen is belangrijk. Als u grote hoeveelheden producten levert, hebt u een voertuig nodig met voldoende laadvermogen om uw hele voorraad te vervoeren. Dit kan worden bepaald door het gewicht en het volume van de producten die u vervoert.

3 m³ voertuig

De 3m³ voertuigen zijn ideaal voor kleine bedrijven of leveringen van kleine volumes. Ze zijn compact en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor ze ideaal zijn voor leveringen in steden of dichtbevolkte gebieden. Deze voertuigen kunnen worden bestuurd met een rijbewijs van categorie B.

De voertuigen van 3 m³ kunnen ongeveer 300-400 kg goederen vervoeren, waardoor ze een goede optie zijn voor kleine ladingen. Ze zijn vaak uitgerust met een laadklep om het laden en lossen van goederen te vergemakkelijken. Ze zijn ook zuiniger dan grotere voertuigen, wat de kosten kan verminderen.

In een bestelwagen van 3m3 passen gemiddeld 6 standaarddozen (50x40x35cm) en 2 kleine dozen (34,5x27x30cm).

10/12 m³ voertuig

De 10 m³ voertuigen zijn een goede keuze voor middelgrote bedrijven of bedrijven die grotere hoeveelheden goederen moeten vervoeren. Deze voertuigen kunnen ongeveer 1000 kg goederen vervoeren, wat drie keer meer is dan de voertuigen van 3 m³.

De voertuigen van 10m³ zijn meestal uitgerust met schuifdeuren aan de zijkant voor het gemakkelijk laden en lossen van goederen. Ze kunnen worden bestuurd met een rijbewijs van categorie B.

Het is vrij gebruikelijk om te zeggen dat een 10 / 12 m³ het equivalent is van de verhuizing van een studio of een klein appartement met één slaapkamer, aangezien het gebruikelijk is om de oppervlakte van de flat door twee te delen om het te verplaatsen volume te bepalen.

Een 10 / 12 m³ komt dus overeen met een woning van ongeveer 20-25 m²!

20 m³ voertuig

Niet-contractuele foto

Vrachtwagens van 20 m³ worden gebruikt door grote leveringsbedrijven of bedrijven die grote hoeveelheden goederen over lange afstanden moeten vervoeren. Deze voertuigen kunnen ongeveer 2000 kg goederen vervoeren, waardoor ze ideaal zijn voor zware ladingen.

Vrachtwagens van 20m³ zijn vaak uitgerust met een laadklep om het laden en lossen van goederen te vergemakkelijken. Een laadklep kan geen lading zwaarder dan 600 kg dragen.

De bestelwagen van 20 m³ is ideaal voor het verplaatsen van een oppervlakte van 40 tot 50 m².

Wat betekent L2H2?

Voor bestelwagens van 10/12 m³ vinden we meestal deze benamingen. Maar wat betekenen deze benamingen eigenlijk?

Veel voertuigmerken gebruiken deze benamingen om onderscheid te maken tussen de afmetingen van bestelwagens:

  • De letter "L" geeft de lengte van het voertuig aan.

  • De letter "H" verwijst naar de hoogte

L2H2 staat dus voor de kleinste afmeting (lengte 2 en hoogte 2 van het voertuig). Er zijn ook combinaties zoals L1H2 (lengte 1 en hoogte 2 van het voertuig).

Deze benamingen maken het mogelijk de varianten van hetzelfde gamma en hetzelfde merk te visualiseren en te identificeren.

Andere te overwegen factoren

Naast het type voertuig moet namelijk ook rekening worden gehouden met bepaalde factoren om de juiste keuze te maken en tijd te besparen bij u beslissing.

Rijstijl

U rijstijl heeft ook een invloed op uw voertuigkeuze. Als u in de stad rijdt, hebt u een compacte, wendbare auto nodig die gemakkelijk te parkeren en door smalle straatjes te navigeren is. Als u lange afstanden rijdt of over landwegen, hebt u wellicht een groter, robuuster voertuig nodig.

Bedrijfskosten

De bedrijfskosten zijn een belangrijke factor bij de keuze van een bestelwagen. Grotere, zwaardere voertuigen verbruiken doorgaans meer brandstof, wat tot hogere bedrijfskosten kan leiden. Kleinere voertuigen kunnen zuiniger zijn, maar zijn minder effectief bij het vervoeren van grote volumes.

Onderhoud en reparaties

Onderhoud en reparaties zijn onvermijdelijke kosten voor elke bestelwagen. Grotere, oudere voertuigen hebben doorgaans meer onderhoud en reparaties nodig dan kleinere, nieuwere voertuigen. Daarom is het belangrijk om met deze kosten rekening te houden bij de keuze van een voertuig.

Kortom, de keuze van het bestelvoertuig hangt af van een aantal factoren, waaronder de omvang en het gewicht van de goederen die u vervoert, het soort rit dat u maakt, de exploitatiekosten en de onderhouds- en reparatiekosten. Bovendien hangt de keuze van het bestelvoertuig af van de omvang van uw bedrijf, het volume van de goederen die u vervoert en de afstand die u aflegt. Voertuigen van 3m³ zijn compact en gemakkelijk te manoeuvreren, terwijl voertuigen van 10m³ en 20m³ meer geschikt zijn voor grotere ladingen. Het is belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van elk formaat voertuig bij het kiezen van het voertuig dat het beste past bij uw zakelijke behoeften. Door met deze factoren rekening te houden, kunt u het voertuig kiezen dat het beste bij uw zakelijke behoeften past en waarmee u uw producten efficiënt en kosteneffectief kunt leveren.

Blog en nieuws

Lees onze laatste artikelen