9.3.2023 8:00

De keuze van het voertuig hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van uw bedrijf, het type producten dat u levert, de afstand die u aflegt en de frequentie van uw leveringen. De keuze van het juiste voertuig kan een aanzienlijke impact hebben op uw winstgevendheid en operationele efficiëntie. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een voertuig om te leveren.

Afmetingen en laadvermogen

De grootte van het voertuig is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een bestelwagen. Als u grote of omvangrijke producten moet vervoeren, kan een bestelwagen of vrachtwagen de beste optie zijn. Als u kleinere, lichtere producten moet leveren, is een bestelwagen of personenwagen misschien geschikter.

Laadcapaciteit is ook belangrijk. Als u grote hoeveelheden producten levert, hebt u een voertuig nodig met voldoende laadvermogen om al uw stock te vervoeren. Dit kan worden bepaald door het gewicht en het volume van de producten die u vervoert.

3 m³-voertuig

De 3 m³-voertuigen zijn ideaal voor kleine bedrijven of leveringen van kleine volumes. Ze zijn compact en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor ze ideaal zijn voor leveringen in steden of dichtbevolkte gebieden. Deze voertuigen kunnen bestuurd worden met een rijbewijs categorie B.

De voertuigen van 3 m³ kunnen ongeveer 300 tot 400 kg aan goederen vervoeren, waardoor ze een goede optie zijn voor kleine ladingen. Ze zijn vaak uitgerust met een laadklep om het laden en lossen van goederen te vergemakkelijken. Ze zijn ook zuiniger dan grotere voertuigen, wat de gebruikskosten kan drukken.

In een bestelwagen van 3m3 passen gemiddeld 6 standaarddozen (dozen van 50x40x35cm) en 2 kleine dozen (34,5x27x30cm).

10/12 m³-voertuig

Voertuigen van 10 m³ zijn een goede keuze voor middelgrote bedrijven of bedrijven die grotere volumes goederen moeten vervoeren. Deze voertuigen kunnen ongeveer 1000 kg goederen vervoeren, drie keer zoveel als voertuigen van 3 m³.

De voertuigen van 10 m³ zijn meestal uitgerust met schuifdeuren aan de zijkant om het laden en lossen van goederen te vergemakkelijken. Ze mogen bestuurd worden met een rijbewijs categorie B.

We kunnen zeggen dat een 10/12 m³ gelijk staat aan het verhuizen van een studioflat of een kleine F2, omdat het gebruikelijk is om de oppervlakte van de flat door twee te delen om het volume te bepalen dat moet worden verplaatst.

Een van 10/12 m³ komt dus overeen met een huis van ongeveer 20-25 m²!

20 m³-voertuig

Niet-contractuele foto

Vrachtwagens van 20 m³ worden gebruikt door grote bezorgbedrijven of bedrijven die grote hoeveelheden goederen over lange afstanden moeten vervoeren. Deze voertuigen kunnen ongeveer 2.000 kg aan goederen vervoeren, waardoor ze ideaal zijn voor zware ladingen.

Vrachtwagens van 20 m³ worden vaak uitgerust met een laadklep om het laden en lossen van goederen te vergemakkelijken. Houd er rekening mee dat een laadklep geen lading zwaarder dan 600 kg kan dragen.

De bestelwagen van 20 m³ is ideaal voor het verplaatsen van een oppervlakte van 40 tot 50 m².

Wat betekent L2H2?

Voor bestelwagens van 10/12 m³ vinden we meestal deze aanduidingen. Maar wat betekenen ze eigenlijk?

Veel voertuigmerken gebruiken deze namen om onderscheid te maken tussen bestelwagenmaten:

  • De letter "L " geeft de lengte van het voertuig aan

  • De letter "H" verwijst naar de hoogte

L2H2 staat dus voor de kleinste afmeting (lengte 2 en hoogte 2 van het voertuig). Er zijn ook combinaties zoals L1H2 (voertuiglengte 1 en hoogte 2).

Deze aanduidingen helpen om varianten van hetzelfde assortiment en hetzelfde merk te visualiseren en te identificeren.

Andere factoren om rekening mee te houden

In feite zijn er naast het type voertuig nog een aantal andere factoren waarmee u rekening moet houden als u de juiste keuze wilt maken en tijd wilt besparen.

Rijgedrag

Uw rijgedrag heeft ook invloed op de keuze van uw voertuig. Als u in de stad rijdt, hebt u een compacte, wendbare auto nodig die u gemakkelijk kunt parkeren en waarmee u door smalle straatjes kunt navigeren. Als u lange afstanden of over landwegen rijdt, hebt u misschien een grotere, robuustere auto nodig.

Bedrijfskosten

Bedrijfskosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van een bestelwagen. Grotere, zwaardere voertuigen verbruiken vaak meer brandstof, wat kan leiden tot hogere bedrijfskosten. Kleinere voertuigen zijn misschien zuiniger, maar niet zo effectief bij het vervoeren van grote volumes.

Onderhoud en reparaties

Onderhoud en reparaties zijn onvermijdelijke kosten voor elk bestelvoertuig. Grotere, oudere voertuigen hebben vaak meer onderhoud en reparaties nodig dan kleinere, nieuwere voertuigen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het kiezen van een voertuig.

Kortom, de keuze voor een bestelwagen hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte en het gewicht van de goederen die u vervoert, uw rijgedrag, de gebruikskosten en de onderhouds- en reparatiekosten. Bovendien hangt de keuze van het bestelvoertuig af van de grootte van uw bedrijf, het volume van de goederen die u vervoert en de afstand die u aflegt. Voertuigen van 3 m³ zijn compact en gemakkelijk te manoeuvreren, terwijl voertuigen van 10 m³ en 20 m³ meer geschikt zijn voor grotere ladingen. Het is belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van elke voertuiggrootte om het voertuig te kiezen dat het beste past bij de behoeften van uw bedrijf. Door rekening te houden met deze factoren kunt u het voertuig kiezen dat het beste voldoet aan de behoeften van uw bedrijf en waarmee u uw producten efficiënt en kosteneffectief kunt leveren.

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u ermee akkoord dat er cookies op uw apparaat worden opgeslagen om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.
Uw cookievoorkeuren beheren